Design interiéru podle znamení zvěrokruhu

Přemýšleli jste už někdy nad tím, proč se vám některá barva, vzor nebo styl nábytku líbí a jiný zas nemůžete „ani cítit“? Příčin může být určitě mnoho – záleží na věku, pohlaví, výchově i dalších faktorech. Jedním z nich může být i vaše znamení zvěrokruhu. Níže vám přinášíme inspirace a tipy na interiérový design, šitý na míru jednotlivým znamením.

beran

 

Beran (21. 3. – 19. 4.)

Beran je ohnivé znamení, proto je pro něj přímo předurčena karmínová červená a další podobné, ohnivé odstíny. Nemusí mít hned celý pokoj vymalovaný rudě, ale alespoň jeden červený designový detail by neměl chybět v žádné místnosti. Pro berana se nehodí tlumené odstíny barev – vyhovují mu jasné, živé tóny (odstín tmavě bordó je ještě vhodný, tmavších barev by se už měl vyvarovat).

Beranům je dobře v jasně a přehledně organizovaných místnostech a vyhovují mu spíše hranaté tvary a rovné linie. Doma jim určitě nesmí chybět knihovna, neboť jsou vášnivými čtenáři.

 

Býk (20. 4. – 20. 5.)

Býci milují luxus a pohodlí zároveň. Je pro ně více než důležité, jakým dojmem působí na své okolí a ze svého bydlení proto dělají jakousi „výkladní skříň“ svého vytříbeného vkusu. Jelikož svůj smysl pro styl dávají rádi najevo, jsou i skvělými a okouzlujícími hostiteli. Býkům bude dobře v pokojích laděných do zemitých barev, případně do některého z odstínů champagne.

býk

Jako dělané jsou pro ně luxusní povrchy – antické zeminy nebo i benátský štuk v tlumených barvách. V domě žádného býka nesmí chybět pohodlná luxusní sedačka.

blíženci

 

Blíženci (21. 5. – 20. 6.)

Jestli nějaké znamení zvěrokruhu potřebuje odbornou radu s návrhem interiéru, pak je to právě blíženec. Když se nebude krotit, může totiž jeho bydlení vypadat jako naprostý chaos. Chvíli se mu líbí to, jindy zase tohle a pak zjistí, že má doma mix rustikálního a eklekticky moderního nábytku a na stěnách neuvěřitelné barevné kombinace. Blížencům svědčí nejlépe interiéry v tlumených, neutrálních barvách, oživené výraznými barevnými akcenty na menších plochách.

Blíženci mají rádi změnu, proto jsou pro ně ideálním interiérovým doplňkem ozdobné polštářky s vyměnitelnými potahy – tak mohou vzhled svého domova proměňovat dle libosti, bez nutnosti větších zásahů.

 

Rak (21. 6. – 22. 7.)

Pro raka je rodina a dobrá rodinná atmosféra alfou a omegou. Svůj domov nade vše miluje a rád zde vytváří pohodovou, uklidňující atmosféru. Rak je vodní znamení, a proto se bude cítit dobře v interiérech vyvedených ve světle modré, stříbřitě bílé a podobných, spíše světlých studených odstínech. Jelikož má rád tak trochu starosvětskou atmosféru, jsou pro něj skvělým řešením tapety, nejlépe s nádechem retro stylu.

rak

Z vybavení interiéru rak určitě ocení velký jídelní stůl z masivního dřeva, jakožto ideální místo pro rodinná setkání.

lev

 

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi jsou oslnivým ohnivým znamením a libují si v luxusu, což je také znát na zařízení jejich interiéru. Je jim dobře v prostoru s dostatkem slunečního světla a zařízeném značkovým, masivním nábytkem. Lev je požitkář a miluje své pohodlí, které ovšem musí být luxusní, někdo by možná řekl i snobské. Lvům bude dobře v klasicky bíle vymalovaném interiéru, ovšem s barevnými akcenty švestkové nebo jasně tyrkysové.

Lvi dokáží ocenit umění – ovšem musí to být originál, nejlépe z doby renesance. Nadšení u nich vzbudí také skutečný krb a dekorace se zvířecími motivy.

 

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny mají obrovský, až fanatický smysl pro pořádek a u nich doma nikdy nenarazíte na neuklizený pokoj. Mají rády vše čisté, světlé a nejlépe z přírodních materiálů. Na zdech se jim bude líbit šedozelená, možná s nenápadnými akcenty holubí šedé nebo perlově bílé. Jejich nábytek by měl být převážně dřevěný, doplněný přírodními tkaninami.

panna

Panny mají rády přírodu a živé rostliny. Nadšené budou z malé vlastní zenové zahrádky – ať už venku na zahradě, na balkoně nebo i v interiéru.

váhy

 

Váhy (23. 9. – 22. 10.)

Váhy mají velmi nákladný vkus a jsou si toho dobře vědomy. Za luxusní vybavení interiéru by byly schopné utratit poslední korunu. Často mají velké umělecké nadání, ale i v případě, že kreslit neumějí, prokazují obrovský smysl pro estetično. Vyžívají se v aranžování interiérových doplňků a je třeba jim přiznat, že jsou v tom opravdoví mistři. Jak již naznačuje název znamení, mají dar kombinovat a vyvažovat různé tendence i styly – proto je pro ně jako stvořená kombinace tapety a nástěnné malby.

Váhy nejlépe ocení opravdu velkou a luxusní šatní skříň, nejlépe se zabudovaným zrcadlem, ve kterém budou moci obdivovat svůj zevnějšek.

 

Štír (23. 10. – 21. 11.)

Štíři jsou velmi citliví a vášniví lidé, kteří milují smyslnost, ale zároveň jsou silně introvertní a samotářští. Potřebují mít doma ticho a klid, což se víceméně dá říci i o jimi preferované barevné paletě v interiéru – jejich ideální volbou je černobílá kombinace, a to nejen na stěnách, ale i na nábytku. Strohost černobílého minimalismu rád osvěží tmavě červenými detaily jako jsou vázy nebo dekorační polštáře.

štír

Jelikož je štír vodní znamení, bude mu dobře v blízkosti vody – což se dá zařídit například přítomností akvária nebo interiérové fontánky.

střelec

 

Střelec (22. 11. – 21. 12.)

Střelci jsou věční cestovatelé, milují pocit svobody a neradi se nechávají čímkoli a kýmkoli omezovat. I jejich bydlení by tedy mělo působit otevřeně a nespoutaně. Střelci zrovna nejsou milovníci úklidu, proto by si měli dát pozor na hromadění tzv. sběračů prachu jako jsou různé drobné sošky a další dekorace. Skvělým řešením, jak přenést pocit otevřeného prostoru do interiéru jsou fototapety s přírodními motivy.

Střelec se bude cítit skvěle v interiérech, které mu budou alespoň trochu evokovat vůni dálek. Dobrým tipem je tedy styl inspirovaný Marokem, s živými barvami a ornamentálním dekorem.

 

Kozoroh (22. 12. – 19. 1.)

Kozorohové jsou poměrně dost konzervativní a nemají rádi změny, od čehož se odvíjí i jejich zařízení interiéru. Doma preferují solidnost a pocit bezpečí, nábytek si vybírají nejraději v nadčasovém stylu a nenechají se ovlivnit módními výstřelky. Obdivují dobře udělanou, řemeslnou práci se dřevem či kovem. Z barev preferují námořnickou modř, lesní zeleň anebo zemitou hnědou – měli by si tedy dát pozor na to, aby nebyl jejich domov až příliš ponurý a tmavý.

kozoroh

Kozorohy určitě nadchnou betonové stěrky – měli by si ovšem nechat poradit, kam přesně se v jejich interiéru budou hodit.

vodnář

 

Vodnář (20. 1. – 18. 2.)

Vodnář je z celého zvěrokruhu asi nejoriginálnější znamení. Miluje unikáty a dokáže najít kouzlo i tam, kde jiní ne. Bude se nejlépe cítit v prostorném, vzdušném interiéru s dostatečným přístupem přirozeného světla. Ideální domov vodnářů má podlahu z tvrdého dřeva a doplňky v kombinaci skla a kovu. Pro svou originalitu a lásku k jedinečným ručním výtvorům je všem vodnářům jako šitá na míru originální a klidně i výrazná nástěnná malba.

Vodnáři potřebují světlo, jinak upadají do deprese – skvělým kouskem do jejich domova tedy bude originální lampa v kombinaci skla a kovu.

 

Ryby (19. 2. – 20. 3.)

Ryby jsou velmi intuitivní a duchovně založené, se silně vyvinutým smyslem pro estetično. Doma se potřebují cítit opravdu samy sebou, proto může jejich obývací pokoj leckdy připomínat výkladní skříň obchodu s okultními předměty. Z barev dávají přednost všem „mořským“ odstínům jako je akvamarínová modř či šeříková fialová. Vyvarovat by se ale měly příliš tmavých barev. Jelikož jsou ryby velkými snílky s bohatou fantasií, bude se jim doma líbit aplikace iluzivní malby.

ryby

Ryby milují divadlo, proto je v interiéru určitě potěší těžké závěsy, které připomínají oponu. Jejich smysl pro styl zase nejlépe uspokojí tzv. Tiffanyho lampa.

Recenze / Co na to klienti

" Jsem velice spokojena. Velmi milé jednání a skutečně pečlivě odvedena práce. Je vidět, že to kluky baví. Příště si je opět zavolám. Ještě toho budu mít dost. "

Simona, Průhonice

" S výsledkem malování a tapetování jsem byla naprosto spokojená. Výborná a příjemná komunikace, precizně odvedená práce. Maximální spokojenost. "

Milena, Světice

" Tuto firmu mohu jedině doporučit. Rychlé, vstřícné jednání, doporučení nejvhodnějších materiálů a barev včetně návrhu kreativních řešení. To vše za dojednanou cenu a v kratším termínu než bylo původně odhadnuto. Nikde nevznikl žádný problém. "

Petra, Praha

" Nejdříve jsem chtěl jen kombinaci výmalby s tapetou, ale právě kluci z Twinart mě přesvědčili, že s antická zemina dodá stěně našeho obývacího pokoje ten správný ráz. S pojmem luxusními povrchy jsem se tehdy setkal poprvé a s výsledkem jsem velmi spokojen. Firmě Twinart přeji hodně úspěchů! "

Marek, Praha

" Tým Twinart odvedl opravdu profesionální práci od samotné konzultace, přípravy, provedení výmalby a závěrečného úklidu. Pečlivější být už nemohli :) "

Adriana, Praha

" Se službami firmy Twinart jsem byla nadmíru spokojena. Vymalování dětského pokoje předčilo všechna má očekávání. Určitě vřele doporučuji všem! "

Martina, Liberec

Kontakt Kde nás najdete

Mobilní telefon
+420 737 409 000
Kontaktní email
twinart@email.cz
Twinart s.r.o.
Arbesovo náměstí 11
150 00 Praha – Smíchov

 
Sledujte nás

nejremeslnici-certifikat